Profesjonalny menadżer gastronomii


Cel szkolenia:
Pogłębienie wiedzy oraz doskonalenie umiejętności w zakresie organizacji i zarządzania zakładami świadczącymi usługi gastronomiczne. Program tego szkolenia kładzie szczególny nacisk na problemy związane z prawidłowym planowaniem, realizacją, kontrolingiem i rozliczaniem usług oraz profesjonalną i efektywną organizacją bankietów i cateringu.

Metodyka zajęć:
Wykład, prezentacja, pokaz, dyskusja moderowana, konwersatorium, warsztaty.

Program szkolenia:
  1. Organizacja usług gastronomicznych
    • usługi podstawowe i towarzyszące
    • kompleksowość w zaspokajaniu całokształtu oczekiwań gości
  2. Karty menu
    • karty całodzienne
    • karty specjalne
    • karty okolicznościowe
  3. Imprezy gastronomiczne - od oferty do realizacji
    • bankiety, ich rodzaje i organizacja obsługi
    • catering
  4. Śniadania w obiekcie hotelarskim
    • śniadania zasiadane
    • śniadania bufetowe
    • planowanie menu, zatowarowania i rozliczanie
  5. Elementy rzemiosła kelnerskiego dla menadżerów
    • polityka zatrudniania personelu obsługującego
    • funkcje, umiejętności i sprawność kelnera oraz barmana
    • kontrola w oparciu o wiedzę zawodową
  6. Prawne aspekty działalności gastronomicznej
    • przepisy prawne dotyczące hotelarstwa i gastronomii - wybrane elementy prawa cywilnego, handlowego, pracy
    • prawo "żywnościowe" - zagadnienia zdrowotne żywności i żywienia, zasady GHP i GMP, wymagania systemu HACCP
  7. Etyka - równość w prawach i obowiązkach wszystkich uczestników pracy
  8. Marketing w gastronomii
    • tworzenie portfela usług zaspokajających potrzeby docelowego nabywcy
    • proces podejmowania decyzji zakupu usług i zachowania nabywcy
    • promocja i techniki sprzedaży w warunkach silnej konkurencji
    • cena jako składnik kompozycji marketingowej
  9. Komunikacja interpersonalna dla pracowników branży gastronomicznej
  10. Zarządzanie zasobami ludzkimi przy wykorzystaniu marketingu wewnętrznego
Szkolenie prowadzą:
Wykładowcy - trenerzy posiadający duże umiejętności, rzetelną wiedzę i bogaty warsztat metodyczny. Są aktywnymi zawodowo fachowcami w swoich dziedzinach, mającymi wieloletnie doświadczenie doradcze i szkoleniowe. Prowadząc zajęcia koncentrują się na przekazywaniu praktycznych rozwiązań.



Profesjonalny menadżer gastronomii

Termin:  19-23.10.2015

Miejsce:   Łódź, Hotel
 
{Kolejne terminy: }

Czas trwania szkolenia:   5 dni (48 godzin lekcyjnych)

Godziny zajęć:
Dzień I:
11:00-18:00
Dzień II: 9:00-17:30
Dzień III:     9:00-17:30
Dzień IV:     9:00-17:30
Dzień V: 9:00-14:00

Cena brutto szkolenia (podstawowa):   1770 zł za 1 osobę
obejmuje:
  • uczestnictwo w zajęciach
  • 5 obiadów
  • przerwy kawowe
  • materiały szkoleniowe
  • certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia
  • pomoc i konsultacje po szkoleniu
Cena brutto szkolenia z 4 noclegami, 4 śniadaniami i 5 obiadami:   2370 zł za 1 osobę
 
Cena brutto szkolenia z 4 noclegami, 4 śniadaniami, 5 obiadami i 4 kolacjami:   2470 zł za 1 osobę
 
Uczestnikom szkolenia oferujemy zakwaterowanie w pokojach dwuosobowych z łazienką, TV-Sat, telefonem. W kompleksie hotelowym do dyspozycji pozostają: restauracja, bar oraz parking. Dopłata do zakwaterowania w pokoju jednoosobowym wynosi 350 zł.

Zapewniamy specjalne rabaty (poszczególne rabaty nie sumują się):
  • przy zgłoszeniu więcej niż jednej osoby - szczegóły w zamówieniu on-line
  • dla absolwentów innych szkoleń realizowanych przez Centrum Doskonalenia Kadr CeDeKa - 7% od ceny podstawowej szkolenia
  • przy wczesnym zgłoszeniu i opłaceniu kosztów szkolenia (do 09.09.2015) - 10% od ceny podstawowej szkolenia
Formularz zgłoszenia






Szybki kontakt

tel. 602 243 808





Szkolenia otwarte
   Hotel
   Gastronomia
   Zarządzanie
   Marketing / sprzedaż
   Kalendarium szkoleń
Szkolenia zamknięte

E-learning

Doradztwo
O nas
   Kontakt
   Referencje
   Trenerzy
   Zasady użytkowania
   Polityka prywatności
Kursy zawodowe

BHP
CeDeKa Centrum Doskonalenia Kadr
86-105 Świecie, ul. Jana Kiepury 30
tel. 52 562 60 61
fax 52 522 21 31
biuro@cedeka.pl

Copyright © 2005-2023 Szkolenia CeDeKa